Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

Основни ястия

Мариновани пилешки бутчета


Необходими продукти за 4 порции:

  • 4 бр. пилешки бутчета
  • 80 мл. студена вода
  • 50 гр. масло
  • 2 супени лъжици олио
  • 1/2 чаена лъжица соев сос
  • 1 кубче пилешки бульон
  • сока от половин лимон
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол на вкус




Начин на приготвяне

   Приготвя се марината от олиото, соевия сос, сока от лимона, пилешкия бульон, червения и черния пипер и водата. Измитите бутчета се посоляват и се правят леки разрези от горната им страна. Хубаво се овалват в маринатата и в подходящ съд се поставят, след което се заливат с остатъка от течността. Поливаме бутчетата с разтопеното масло и оставяме в хладилника за около два, три часа.
   Така охладените бутчета увиваме в аломиниево фолио (всяко бутче по отделно), като към всяко прибавяме по малко от маринатата. Слагаме да се пекат на 180º за около 40 минути, след което ги вадим и развиваме фолиото. Връщаме отново във фурната, за да могат да получат хубав загар.
 


Подпечени пилешки дробчета с яйца

Продукти:
  • 1 кг пилешки дробчета
  • 5 яйца
  • 300 мл. кисело мляко
  • 2 с. л. олио
  • 1 кубче пилешки бульон
  • сол
Начин на приготвяне:
   Измитите дробчета се посоляват поръсват се с олиото и се запичат за около 15 минути във фурна. През това време се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и пилешкия бульон. Когато водата от дробчетата се е поизпари, заливате дробчетата с яйцата и киселото мляко и връщате във фурната до получаването на хубав златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар