Мариновани пилешки бутчета
Необходими продукти за 4 порции:
- 4 бр. пилешки бутчета
- 80 мл. студена вода
- 50 гр. масло
- 2 супени лъжици олио
- 1/2 чаена лъжица соев сос
- 1 кубче пилешки бульон
- сока от половин лимон
- червен пипер
- черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
Приготвя се марината от олиото, соевия сос, сока от лимона, пилешкия бульон, червения и черния пипер и водата. Измитите бутчета се посоляват и се правят леки разрези от горната им страна. Хубаво се овалват в маринатата и в подходящ съд се поставят, след което се заливат с остатъка от течността. Поливаме бутчетата с разтопеното масло и оставяме в хладилника за около два, три часа.
Така охладените бутчета увиваме в аломиниево фолио (всяко бутче по отделно), като към всяко прибавяме по малко от маринатата. Слагаме да се пекат на 180º за около 40 минути, след което ги вадим и развиваме фолиото. Връщаме отново във фурната, за да могат да получат хубав загар.
Подпечени пилешки дробчета с яйца
- 1 кг пилешки дробчета
- 5 яйца
- 300 мл. кисело мляко
- 2 с. л. олио
- 1 кубче пилешки бульон
- сол
Измитите дробчета се посоляват поръсват се с олиото и се запичат за около 15 минути във фурна. През това време се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и пилешкия бульон. Когато водата от дробчетата се е поизпари, заливате дробчетата с яйцата и киселото мляко и връщате във фурната до получаването на хубав златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар